Soma Spor Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur!

Soma Spor Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur!

Eski Somaspor Alt Yapı Antrenörü Kadir Bilir‘den Soma Spor kamuoyuna basın açıklaması.

Soma Spor Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur!

Somaspor Altyapısı için Ağustos ayında başladığımız görüşmelerde 29 Ağustos itibariyle prensip anlaşmasına varmıştık.

Bu tarihten itibaren mevcut hocalarımın değerlendirmelerini, görüşlerini ve neler yapabileceğimizi konuştuk.

Bu süreçte ilk önce Halk Eğitiminde olmayacağını düşünerek hocaların maaş konuları başta olmak üzere Soma Spor Yönetim Kurulu ile tüm çalışan hocaların da katılımlarıyla görüşmeler yapıldı. Bu süreçte Allah var yukarı da iyi niyetimle çaba sarfettim. Çalışan hocalarımı tek tek arayarak maaş konularında taleplerini aldım. Haklı olarak asgari ücretin altında çalışmayacaklarını beyan ettiler. Prensip olarak anlaşmaya vardığım günden 19 Eylül tarihine kadar bu sıkıntıyı çözemezken sezonun geri kalanında nelerin yaşanacağını kestirmek; çocukların antrenman, giyim, konaklama, beslenme sorunları gibi sıkıntıları yaşamış bir hoca olarak sorunların çözümü noktasında somut adımlar atılmadan, sözler verilmeden sahaya adım atmadım, göreve fiilen başlamadım. Çünkü göreve gelmiş olmak için başlamak istemiyordum.

Soma Spor da görev aldığım dönemlerde kendim ile ilgili hiç bir talebim olmamıştır. Maddi olarak neler kattığımı da birlikte çalıştığım Yönetim Kurulu Üyelerimiz gayet iyi bilir. Daha önce çalışmış biri olarak eksiklikleri ,neler yapılması konusunda çözüm yollarını biliyorum. Altyapıya önem verilince, yatırım yapılınca altyapının meyvelerini vereceğini çok iyi bilen bir hoca olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Altyapıya gerekli özenin gösterildiği, zaman, sabır ve yatırımın yapılması sonucunda 21 bin öğrencinin olduğu Soma’da oyuncu yetiştiremez isek hocalar olarak bizim eksiğimiz olsun. Dışarıdan oyuncu getirmeye gerek kalmayacak kadar Soma’mız da çok yetenekli çocuklarımız var. Yeter ki onlara inanalım güvenelim.

Mesela geçen yılın U19 takımının maçlarını incelediğimde öyle kadrolar gördüm ki ilk 11 de 9 dışarıdan gelen oyuncu 2 tane Soma’dan. Bu hocalar olarak eksiğimiz. Tabi ki dışarıdan oyuncu gelecek. Ama bizim oyuncularımızı itekleyecek ve bizim oyuncularımızın önünde onlardan yetenekli olacak. Sonuçta ilk 11’de çoğunluk bizim çocuklarımız olacak.

Yine kadroları incelediğim de 2004 doğumlu kontenjan oyuncusu gördüm. Acaba A-takımdan mı geldi diye baktım o da değil. Ve bu güne baktığında bu oyuncu 1. Amatör’e transfer yapmış. Bizim vizyonumuz bu olmamalı. Soma Spor’a yeterli düzeyde değilse bu oyuncunun en azından BAL Ligine veya Süper Amatör’e gitmeli.

Yine geçen yılın sezon sonu (2023-2024) puan tablosuna baktığım da 3 beraberlik ile sezonu kapattığımızı gördüm ve üzüldüm. İlk profesyonel lige çıktığımız sezon olan ve ilk defa Soma’nın çocuklarından oluşan kadro ile 2019-2020 sezon sonunda puan tablosuna baktığım da 4 galibiyet ve 4 beraberlik ile 16 puan toplayarak şampiyonu belirlediğimiz biz sezonu yaşamış, görmüş biri olarak burada göreve gelmiş olmak için başlamak istemedim.

Üretmek ama Soma’da 21 bin çocuğumuzun içerisinden yetenekli oyuncularımızı bulup çıkarmak. Kısacası üreten bir Altyapının olmasını istedim. Bu şartlarda bunun olmayacağını gördüğüm için de Soma Spor’a faydalı olamayacağımı düşünerek ten bu göreve başlamadım. Bu vesileyle bana bu görevi layık gören Soma Spor Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor. Beni anlayışla karşıladıklarına inanıyorum.2024-2025 sezonunda Soma Spor Altyapılarında görev alacak oyuncularımıza kazasız belasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Kadir Bilir

somadaspor

Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN