
Menemen FK’dan 2026-2027 sezonu öncesi flaş karar
Somaspor’un 2026-2027 sezonunda mücadele edeceği TFF 2. Lig’de sezon öncesi dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Adana Demirspor, Hatayspor ve 68 Aksaray Belediyespor’un lige eksi puanlarla başlayacaklarının açıklanmasının ardından Menemen FK’dan da flaş bir karar geldi.
TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 2026-2027 sezonunda TFF 2. Lig’e katılmama kararı aldığını duyurdu.
Somaspor’un grubunda dengeler değişiyor
Menemen FK’nın lige katılmama kararı, Somaspor’un da yer aldığı gruptaki takım sayısı ve rekabet açısından önemli bir gelişme oldu.
Yeni sezon öncesinde Adana Demirspor ve Hatayspor’un 6’şar puan silme cezalarıyla lige başlayacak olması, 68 Aksaray Belediyespor’un da eksi puanla mücadele edecek olması dikkat çekmişti.
Menemen FK’nın ligden çekilme kararıyla birlikte Somaspor’un grubunda sezon başlamadan önce önemli değişiklikler yaşanmış oldu.
Somaspor açısından tablo dikkat çekiyor
Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçen Somaspor açısından rakiplerin yaşadığı puan kayıpları ve ligden çekilme kararı matematiksel olarak avantaj oluşturabilir. Ancak Somaspor camiasının beklentisi, sezonun rakiplerin yaşadığı sorunlara bağlı kalmadan güçlü bir kadro ve başarılı sonuçlarla geçirilmesi.
2026-2027 sezonu öncesinde TFF 2. Lig’de yaşanan gelişmelerin ardından gözler şimdi Somaspor’un kadro yapılanmasına ve transfer çalışmalarına çevrildi.




