Somaspor’da Son Durum?

Köşe yazarımız Doğan Gülşen, bu haftaki yazısında Somaspor’un son durumunu masaya yatırıyor.
Gülşen‘in köşe yazısında ele aldığı Takımın teknik direktörü ile yolların ayrılması, yönetim değişikliği tartışmaları ve ekonomik sıkıntılar, Somaspor‘u zor bir sürece soktu. Peki, bu noktaya nasıl gelindi ve önümüzdeki günlerde neler yaşanabilir?
Somaspor’da Son Durum: Hoca İstifa Etti, Peki Şimdi Ne Olacak?
Somaspor’un geldiği son durum itibariyle, hocanın istifasıyla bir dönüm noktası yaşandı. Sonuçta sahada beklenen başarılar elde edilemeyince, bu başarısızlığın bir yerlere yönlendirilmesi kaçınılmazdı ve hoca ile ekibi gitti. Peki, bundan sonra ne olacak ve neden buralara gelindi?
Öncelikle, takımın ekonomik açıdan yetersizliği büyük bir etken. Transferler yapılamadı, kaliteli oyuncular takıma katılamadı. Bu durum, yönetimin oyun anlamında takımdan beklentilerini karşılayamadı. Yönetim elbette bir yol haritasına sahiptir, ancak “ne olursa olsun bu takım düşmez” yaklaşımı sonuca varmamızı engelliyor. Sonuçta, bu noktaya geldik.

Futbol, basketbol, voleybol veya günlük spor giyim… İhtiyacınız olan her şey Eker Ayakkabı’da sizi bekliyor!
Yönetim Değişikliği Tartışmaları
Şu sıralar yönetim değişikliği yönünde taraftar gruplarından ciddi bir talep var. Ancak, kim gelecek, nasıl bir değişim olacak? Ekonomik açıdan ne yapılacak, ne verilecek? Bu sorulara cevap bulmak oldukça zor. Hangi kişiler çıkıp da yönetim değişikliği talep ediyorsa, çoğu zaman bu kişiler de mevcut yönetimin içinden gelenler. Güçlü bir yönetim olmadan, değişim gerçekleştirmek ne kadar mümkün? Yönetim değişikliğiyle Somaspor‘da gerçek bir değişim olur mu?
Değişim olursa, transfer yapılamayacak ve yeni bir hoca getirilemeyecek. Yeni hoca da gelse, ne verebilecek? Sezon sonuna kadar aynı durumu yaşamak zorunda kalacağız. Bu yüzden, yönetim değişikliği düşünülüyorsa, sezon sonuna kadar beklenebilir, ancak radikal bir karar almak gerekir mi, bu da bir başka soru.
Düşme Tehlikesi ve Hoca Değişikliği
İkinci yarı itibariyle beklenen sonuçlar alınamayınca, her takımda olduğu gibi, bu durum tepkilere yol açtı. Düşme hattının hemen üzerinde olan bir takım olarak, oyun anlamında gelişim gösteremiyor ve daha kötüye gidiyorsak, radikal kararlar almak gerekebilir. Hoca kendisi de bırakabilir, ama bundan sonrası için yeni bir hoca aranacak. Yeni hocanın takım üzerinde nasıl bir etki yaratacağı, önümüzdeki sezonun planlaması gibi konulara odaklanmak önemli.
Sonuç ve Gelecek Beklentisi
Somaspor, düşme potasına yaklaşmış olsa da, benim görüşüm, takımın düşme yaşamayacağı yönündedir. Önümüzdeki günlerde yaşanan zorluklara rağmen, bu süreç takıma yansıtılmamalıdır. Nazilli maçı kazanılarak, en azından düşme korkusu ortadan kaldırılabilir. Yönetimsel anlamda da yaşanan sıkıntılar bir nebze olsun hafifleyecektir. Sevgilerle, Doğan Gülşen Tüm yazılarıma göz atmayı unutmayın!