Soma Futbolu Nereden Nereye? Yeni Sezon Hayırlısı

Soma Futbolu Nereden Nereye? Yeni Sezon Hayırlısı

Futbolda 2000 yılında küme düştüğümüz Profesyonel lige 18 yıl aradan sonra Somaspor ile yeniden yükseldik.

Profesyonel hevesimiz Bölgesel Amatör Lig 8.grupta normal sezonu şampiyon tamamlayan Somaspor, play-off 1.tur karşılaşmasında Bucak Oğuzhan Beldespor’u 2-1 yenerek 3 Lige çıkarak başlamıştı.

2 Yıllık 3.lig maceramızın ardından TFF 3.Lig 3.Grup 33. haftasında, Erbaasporu sahamızda Uğur Can, Nurettin Çağlar ve Oğuzhan Yıldırım’ın golleriyle 3-0 mağlup ederek, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edip ‘’aç kapını 2.lig biz geldik’’ demiştik.

Bir çok il takımı, çok büyük paralar harcamasına rağmen alt liglerde mücadele ederken, 2021 yılında yükseldiğimiz 2.ligde günümüze kadar başarılı maçlar çıkartıp ”az bütçeyle nasıl bir makro takım yaratılır?” dersini vererek ülkenin gündemine oturduk. Soma sporlu taraftarlarımız 2.ligdeki bu serüvenimizin ardından, artık bu başarıyla yetinmeyip bir üst lig için; yeni stadıyla kamuoyu yaratmaya başladı bile. Hedef 1.lig..

Soma Zafer Spor Bayan Futbol Takımı

Soma Futbolunda Zaferspor Bayan Futbol Takımıyla Devir Atladık!

3.Ligle başlayan profesyonellik sürecini 2.lig ve ardından 1.ligde sürdüren Soma Zaferspor Bayan Futbol takımımız, başkanı ve hocası Hakan Arslancan nezaretinde çıtayı hep yüksekte tutarak Manisa ve Somamızın adını duyurdu. Çeşitli yaş gruplarında Milli Takım havuzuna oyuncuda gönderen Bayan Futbol Takımımız, bayan futbolu üzerine ülke gündeminde sürekli yer almayı başardı.

Soma Karaelmas Spor

Soma Futbolunda 7 Yıl Aradan Sonra Karaelmas Spor İle Süper Amatör Ligde Yer Aldık

2022-2023 sezonunda Manisa 1.Amatör ligde mücadele eden Soma 301 Karaelmas Spor, 7 yıl önce Sotes Spor’un düşmesiyle Süper Amatör Ligde takımı bulunmayan Soma’ya yeniden Süper Amatör Lig heyecanı yaşattı.
Sarı-siyahlılar, erteleme maçında Gölmarmara Sporu deplasmanda Özkan Kalman (2) ve Mehmet Alnıdelik (2) golleriyle 4-1 mağlup ederek, şampiyonluğunu ilan etti. Elmas, yenisi olduğu ligin ilk dört haftasına fırtına gibi giriş yapıp, dördüncü haftadan itibaren inişli-çıkışlı grafikle sezonu 29 puanla 5.sırada tamamladı. Alt yapıda çeşitli yaş grupların hemen hemen hepsinde yer alan ve başarılı maçlar çıkaran sarı-siyahlı ekipte; ”hızlı büyümeye ve gelişmeye devam” sloganı atıldı.

Turgutalp Spor

Amatörün Dinamiği Turgutalp Spor

Soma Amatörünün temel taşlarından biri olan Turgutalp Spor, zorlu takımlarla mücadele ettiği amatör liglerde var olma savaşını sürdürüyor. Özellikle son iki sezondur kulüp alt yapısına önem vermeyen sadece A Takım olarak yer aldıkları Mustafa Gülten 1A Akhisar grubunda sezonu 31 puanla üçüncü sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekipte bu sezon hedef; ”süper amatör Lig”e yükselmek.

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Şampiyon Milli Eğitim Oldu
Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Şampiyon Milli Eğitim Oldu

Kupa Milli Eğitim’in Oldu

Yüzlerce kişinin izlediği kurumların, halkın kaynaştığı Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 2024 sezonunun şampiyonu, normal ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltı atışları sonunda İmbat Madenciliği 7-6 mağlup eden Milli Eğitim, turnuva şampiyonu oldu.

Soma Master-9 Eylül Master Maç Resimleri
Soma Master

Soma Master Ses Getirdi!

Üç takımla katıldığımız Ege Masterler Liginde, Linyit Master ve Bora Mastere göre Soma Master ile başarılı bir sezonu geride bıraktık. Sezonun ilk devresine inanılmaz kötü başlayan ve alt sıralarda ilk devreyi tamamlayan Soma Master, müthiş bir ikinci yarı sonrası yarı finale kadar gitme başarısı gösterdi. Ege Masterler Play-Off yarı finalinde 2 topunun direkten döndüğü maçta Ege Üniversite Sağlıkgücü Mastere 2-1 mağlup oldu ve sezonu üçüncülük kupası ile tamamladı.

Kısaca Soma futbolunu bu şekilde geride bıraktık. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılının başlarında yapımına başlanan ve 7 bin seyirci kapasiteli Yeni Stadımızla beraber 2024-2025 sezonunda bizlere neler bekliyor hep beraber göreceğiz.. Selam ve dua ile..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN